Airco Alkmaar

Van Langen Installatietechniek is de airco installateur in Alkmaar die u zoekt

Benieuwd naar de besparing als u een airco laat plaatsen in Alkmaar?

Wij zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Wanneer u een aanvraag bij ons plaatst, wordt er op basis van uw gegevens een vrijblijvende offerte opgesteld.

 • STEK gecertificeerde monteurs
 • BRL100 certificering: F-Gassen
 • Binnen 4 weken ingemeten, offerte op maat aangeboden en geplaatst
 • 2 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • 5 jaar fabrieksgarantie op de units

Een airco in Alkmaar laten plaatsen?

Veel Alkmaarders plaatsen een airco in hun woning om een comfortabel leefklimaat te creëren. De airco kan zomers voor verkoeling zorgen maar kan de ruimtes in de wintermaanden ook heerlijk verwarmen. Zo bent u het hele jaar verzekerd van een prettige temperatuur. Ons team bestaat uit ervaren en erkende airco installateurs die uw woning graag van hoogwaardige airconditioning voorzien. Bij Van Langen werken we enkel met A-merken en beschikken al onze installateurs over de nodige STEK certificatie en BRL100 / F-Gassen certificering. Zo kunnen we garanderen dat uw airconditioning correct wordt geïnstalleerd en u er lang van kunt profiteren!

Voordelen van een airco laten plaatsen door Van Langen Installatietechniek

Z

Zomers koel, ‘s winters warm

Z

Verbetering van uw leefklimaat

Z

Gecertificeerde en erkende airco installateurs

Z

2000+ airco’s geplaatst

Z

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

900+

Zonnepanelen installaties geplaatst

2000+

Airco’s geplaatst

400+

Warmtepompen geplaatst

Veel Alkmaarders kiezen voor een Airco

De aarde warmt op, en ook in Alkmaar wordt het steeds warmer. Vooral zomers kan het gedurende een lange periode erg heet zijn. Tegelijkertijd kent de historische binnenstad veel oude panden waarvan de isolatie niet optimaal is. Het gevolg: warme kamers! Het is niet voor niets dat veel Alkmaarders airconditioning laten plaatsen in hun woning, om de hitte te lijf te gaan.

 

De gemiddelde temperatuur in Alkmaar

Alkmaar heeft een gematigd klimaat, met een gemiddelde temperatuur van 10,8°C. De gemiddelde temperatuur schommelt behoorlijk door het jaar heen. Het koudst is het in februari, met een gemiddelde temperatuur van 4,4°C. In augustus is het doorgaans het warmst, met een gemiddelde temperatuur van 17,8°C. Let op: dit zijn gemiddelde! Het weer kent steeds meer extreme uitschieters. Een airco is bij uitstek geschikt voor dit klimaat, omdat hij ‘s winters kan verwarmen en zomers kan koelen. Bekijk de website Climate-data.org voor meer details over de weersomstandigheden in Alkmaar.

Airco Alkmaar
een airco kopen

Soorten airconditioning

Er is een breed scala aan airco’s beschikbaar waarvan ieder model zijn eigen voor- en nadelen heeft. Ook kunt u kiezen uit meerdere merken, zoals een Daikin airco of Mitsubishi airco. De beste airco voor uw situatie hangt onder andere af van de grootte van de ruimte en waar u hem wil laten plaatsen. Wij als installateur kunnen u gericht advies geven. Bekijk onze airco pagina voor meer informatie over de verschillende technieken.

Soorten Airco’s die op de markt zijn:

 • Single split airco
 • Multi split airco
 • Plafond onderbouw airco
 • Kanaalunit airco
 • Vloermodel airco
 • Cassette airco
 • Mobiele airco

Deze Alkmaarse huishoudens en bedrijven gingen u voor

U bent niet de eerste Alkmaarder waar we langs kunnen komen voor het plaatsen van airconditioning. Veel huishoudens en bedrijven gingen u voor. Wij maken geen onderscheid tussen kleine en grote klanten. Of u nou op zoek bent naar een enkele airco in de slaapkamer, of een volledig bedrijfspand van een airconditioning systeem wilt voorzien, wij staan voor u klaar. Hieronder vindt u een greep uit de projecten die we in de regio hebben uitgevoerd.

Mitsubishi zwart-witmodel

Mitsubishi zwart-witmodel

Naast de standaard witte modellen bieden wij ook de opties van titanium- of zwart-witmodellen aan. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om zelf te kiezen welke kleur het meest geschikt is voor de desbetreffende ruimte! Hieronder vindt u een voorbeeld van een...

Mitsubishi titaniummodel 

Mitsubishi titaniummodel 

Naast de standaard witte modellen bieden wij ook de opties van titanium- of zwart-witmodellen aan.  Hieronder vindt u een voorbeeld van een geïnstalleerde binnenunit van Mitsubishi in de titaniumkleur, met een vermogen van 5,0 kW. Alle andere varianten zijn...

Installatie met instucrooster

Installatie met instucrooster

Bent u geïnteresseerd in airconditioning, maar maakt u zich zorgen over hoe deze het zicht in uw woning kan beïnvloeden? Dan is een installatie met een instucrooster, speciaal ontworpen voor airconditioning, de ideale oplossing voor u! Hieronder ziet u foto’s van een...

Onze service en onderhoud na installatie

Als u investeert in airconditioning, wilt u er natuurlijk lang en zorgeloos van kunnen genieten. Bij Van Langen begrijpen we dit en daarom hebben we klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. We zijn dan ook trots op de 4,9 van de 5 sterren in Google, op basis van meer dan 150 reviews. Storingen die voortkomen uit onze montage pakken we altijd direct op. Daarnaast kunt u altijd een losse onderhoudsbeurt aanvragen of onderhoudsabonnement afsluiten om er zeker van te zijn dat uw airco goed blijft functioneren.

De garantie op onze installatie:

 • 2 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • 5 jaar fabrieksgarantie op de airco units
Teamfoto Van Langen

Kies voor een lokaal installatiebedrijf uit de regio Alkmaar

Wilt u een airco bestellen in de regio Alkmaar? Dan doet u dat natuurlijk het liefst bij een specialist in de buurt. Van Langen Installatietechniek is gevestigd in Alkmaar, en heeft al meer dan 2000 airco’s geplaatst in de omgeving. Zodoende durven we gerust te zeggen, dat we tot de beste airco-installateurs behoren! Door te kiezen voor een lokaal bedrijf, bent u verzekerd van een snelle installatie en eenvoudige communicatie. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen om een indicatie te krijgen van de kosten. Als de offerte uw interesse heeft gewekt, komt er kosteloos een ervaren installateur bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken.

Een lokale installateur met de beste airco’s

Om snelheid en kwaliteit te kunnen waarborgen, zijn we werkzaam in Noord-Holland, het noorden van Zuid-Holland en het westen van Utrecht. In deze regio installeren wij airco’s in onder andere Zaandam, Den Helder, Heerhugowaard, Purmerend, Hoorn, Zwaag en vrijwel alle andere dorpen en steden. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt of de lokale installateur ook bij u langs kan komen.

Z

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vragen die onze installateurs vaak krijgen

Wat kost een airco?

De kosten voor een airco hangen af van de grootte van de installatie. Een enkele airco in de slaapkamer kost logischerwijs minder dan een multi-split installatie in een groot bedrijfspand. Wij kunnen airco’s leveren vanaf €1.800,- inclusief btw en montage. Voor een prijs afgestemd op uw persoonlijke situatie kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Kan ik zelf een airco installeren?

Helaas is het niet toegestaan om als particulier zelf een airco unit te plaatsen. Het verkeerd installeren van een airco brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Hierom mag enkel een monteur met een STEK certificaat en een bedrijf met een BRL100 / F-Gassen certificering een airco installatie monteren.

Kan een airconditioner ook verwarmen?

Ja, de meeste moderne airco’s kunnen ook goed verwarmen. Over het algemeen is dit ook energiezuiniger dan andere elektrische verwarming, zoals infraroodpanelen. Een airco kan de temperatuur ook snel omhoog krijgen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerverwarming.