Airconditoning installateur

Van Langen Installatietechniek is de airco installateur die u zoekt. Bij ons kunt u terecht voor een airco inclusief montage.

Benieuwd naar de verwachte besparing?

Wij zorgen voor een aangenaam binnenklimaat. Wanneer u een aanvraag bij ons plaatst, wordt er op basis van uw gegevens een vrijblijvende offerte opgesteld.

 • STEK gecertificeerde monteurs
 • BRL100 certificering: F-Gassen
 • Binnen 4 weken ingemeten, offerte op maat aangeboden en geplaatst
 • 2 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • 5 jaar fabrieksgarantie op de units

Een airco laten plaatsen

Door erkende installateurs?

Door een airco te laten plaatsen creëert u een comfortabel leefklimaat in uw woning. De airco kan zomers voor verkoeling zorgen maar de ruimtes in de wintermaanden ook heerlijk verwarmen. Zo bent u het hele jaar verzekerd van een prettige temperatuur. Ons team bestaat uit ervaren en erkende airco installateurs die uw woning graag van hoogwaardige airconditioning voorzien. Bij Van Langen werken we enkel met A-merken en beschikken al onze installateurs over de nodige STEK certificering en BRL100 / F-Gassen certificering. Zo kunnen we garanderen dat uw airconditioning correct wordt geïnstalleerd en u er lang van kunt profiteren!

Voordelen van een airco laten plaatsen door Van Langen Installatietechniek

Z

Zomers koel, ‘s winters warm

Z

Verbetering van uw leefklimaat

Z

Gecertificeerde en erkende airco installateurs

Z

2000+ airco’s geplaatst

Z

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

1200+

Zonnepanelen installaties geplaatst

3500+

Airco’s geplaatst

500+

Warmtepompen geplaatst

Soorten airco’s

Er is een breed scala aan airco’s beschikbaar waarvan ieder model zijn eigen voor- en nadelen heeft. De beste airco voor uw situatie hangt onder andere af van de grootte van de ruimte en waar u hem wil laten plaatsen. Wij als specialisten kunnen u gericht advies geven. Bekijk onze airco pagina voor meer informatie over de verschillende technieken.

Soorten airco’s die op de markt:

 • Split airco
 • Plafond onderbouw airco
 • Kanaal-/ satelliet airco
 • Vloermodel airco
 • Cassette airco
 • Mobiele airco

Hoe onze airco installateurs te werk gaan

Een airco installateur doorloopt grofweg altijd dezelfde stappen voor de installatie. Zo weten we zeker dat we een airco monteren en installeren die voldoet aan uw wensen en goed functioneert.

een airco kopen

De beste airco voor uw situatie bepalen

Voor we een airco plaatsen en monteren, bepalen we eerst samen welk type en model het beste past bij uw persoonlijke situatie. Tijdens een vrijblijvende afspraak bij u op locatie bekijken we de mogelijkheden, om zo tot de juiste airco te komen. Vervolgens maken we een afspraak wanneer we de airco komen leveren en installeren.

Het installeren van de binnen- en buitenunit

Zowel de binnen- als de buitenunit moet vakkundig worden geïnstalleerd. Onze installateurs beschikken over de juiste certificering die hiervoor vereist is. De volledige installatie inclusief bekabeling en stroomvoorziening wordt voor u verzorgd. 

De specialist test de airco en presenteert dit aan de klant

Als alles is gemonteerd, activeert de airco installateur de unit. We testen of alles naar behoren werkt en lossen eventuele problemen direct op. Zo weet u zeker dat de airco correct functioneert en u zorgeloos kunt genieten van de voordelen die een airco te bieden heeft. 

Een airco installeren: de kosten

De kosten voor een airco hangen af van uw wensen. Wij leveren én monteren airco’s vanaf €1.800,- inclusief de btw. Logischerwijs is een enkele unit voor een zolderkamer goedkoper dan een multi-split installatie voor een gehele woning. Vraag vrijblijvend een offerte aan om een kostenplaatje te krijgen voor uw situatie!

Factoren waar wij naar kijken die de prijs bepalen

 • Aantal binnen- en buitenunits
 • Model van de binnenunit (merk, model, kleur)
 • Omkasting voor de buitenunit
 • Leidingafstand binnen- en buitenunit (standaard ± 5 meter)
 • Aanwezigheid dakdoorvoer
 • Aanwezigheid stroomvoorziening
airco installateur

Onze service en onderhoud na installatie

Als u investeert in airconditioning, wilt u er natuurlijk lang en zorgeloos van kunnen genieten. Bij Van Langen begrijpen we dit en daarom hebben we klanttevredenheid hoog in het vaandel staan. We zijn dan ook trots op de 4,9 van de 5 sterren in Google, op basis van meer dan 150 reviews. Storingen die voortkomen uit onze montage pakken we altijd direct op. Daarnaast kunt u altijd een losse onderhoudsbeurt aanvragen of onderhoudsabonnement afsluiten om er zeker van te zijn dat uw airco goed blijft functioneren.

De garantie op onze installatie:

 • 2 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • 5 jaar fabrieksgarantie op de airco units
Teamfoto Van Langen

Een prettig leefklimaat dankzij airconditioning

Woont u in Noord-Holland, in het noordwesten van Utrecht of in het noorden van Zuid-Holland? Dan sturen we graag een airco installateur langs om uw woning van airconditioning te voorzien. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen om een beeld te krijgen van de kosten. Als de offerte naar wens is, komt een specialist bij u langs om de situatie nauwkeurig te kunnen bekijken.

De airco specialist kan de situatie in en om uw woning goed beoordelen en zodoende de mogelijkheden met u bespreken. Op basis van zijn bevindingen passen wij de offerte indien nodig aan. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent!

Een airco installateur bij u uit de regio

Van Langen installatietechniek is gevestigd in Alkmaar en momenteel werkzaam in Noord-Holland en bepaalde delen van Utrecht en Zuid-Holland. Naast deze steden installeren wij airco’s in onder andere Heerhugowaard, Purmerend, Hoorn, Zwaag en vrijwel alle andere dorpen en steden boven het Noordzeekanaal. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt of de airco installateur ook bij u langs kan komen.

Z

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vragen die onze installateurs vaak krijgen

Wat kost een airco?

De kosten voor een airco hangen af van de grootte van de installatie. Een enkele airco in de slaapkamer kost logischerwijs minder dan een multi-split installatie in een groot bedrijfspand. Wij kunnen airco’s leveren vanaf €1.800,- inclusief btw en montage. Voor een prijs afgestemd op uw persoonlijke situatie kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen.

Kan ik zelf een airco installeren?

Helaas is het niet toegestaan om als particulier zelf een airco unit te plaatsen. Het verkeerd installeren van een airco brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Hierom mag enkel een monteur met een STEK certificaat en een bedrijf met een BRL100 / F-Gassen certificering een airco installatie monteren. 

Kan een airconditioner ook verwarmen?

Ja, de meeste moderne airco’s kunnen ook goed verwarmen. Over het algemeen is dit ook energiezuiniger dan andere elektrische verwarming, zoals infraroodpanelen. Een airco kan de temperatuur ook snel omhoog krijgen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld vloerverwarming.