Laat uw airco plaatsen door een F-gassen specialist

Het is niet toegestaan om als particulier zelf een airconditioninginstallatie te plaatsen. Het is namelijk verplicht dat een monteur met STEK-certificering en een bedrijf met F-gassen certificering dit installeert. Het is noodzakelijk dat de installatie conform bepaalde regels geplaatst wordt. In deze blog wordt uitgelegd waarom deze regel er is en wat het inhoudt.

Gefluoreerde gassen

F-gassen, oftewel gefluoreerde gassen, worden in de airconditioning gebruikt als koelmiddel. Deze gassen zorgen voor het absorberen en afvoeren van de warmte. Uiteindelijk zorgt dit voor het koelproces in de airconditioning.

F-gassen kunnen schade toebrengen aan het milieu als ze vrijkomen in de atmosfeer. Het is daarom van cruciaal belang dat hier verantwoord en veilig mee om wordt gegaan. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Verbeterde werking van de gehele installatie

Een goede uitvoering van de inbedrijfstelling zorgt tevens voor een optimale werking van de installatie. De koelprestatie en de energie-efficiëntie van de airconditioning zullen zo het beste resultaat behalen. Naast een verbeterde werking van de gehele installatie, zorgt dit voor lagere energiekosten op lange termijn.

De monteur zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid koelmiddel in het systeem wordt gebracht conform de richtlijnen. Bij airconditioners met een lagere capaciteit is dit al voorgevuld. Bij airconditioners met wat meer capaciteit, zal de installateur dit zelf doen. Dit is tevens afhankelijk van de lengte van de leidingen die nodig is. 

Gecertificeerde monteur

Ook bij voorgevulde airconditioners is het noodzakelijk dat een gecertificeerde monteur de installatie uitvoert. Andere processen, zoals het vacumeren van de airconditioner, dienen ook volgens richtlijnen en met beleid uitgevoerd te worden. 

Kortom, het is van belang dat u een airconditioninginstallatie laat plaatsen door professionele monteurs!