Hoe energieverbruik airconditioner minimaliseren?

Geplaatst op: apr 24, 2024

Een airconditioner kan dienen voor zowel het koelen als verwarmen van uw woning. Ondanks dat een airconditioner relatief een zuinige optie hiervoor is, verbruikt een airconditioner natuurlijk  evengoed energie. Hieronder vindt u tips om op een efficiënte wijze gebruik te maken van uw airconditioner.

 Heeft u nog geen airco en heeft u interesse?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

1. Maak gebruik van de Smart M-air app voor Mitsubishi Heavy Industries airconditioners

Bijna al onze airconditioners zijn uitgerust met een ingebouwde WiFi-module. Hierdoor kunt u de airconditioner bedienen via uw smartphone of tablet. Zo kunt u, waar u zich ook bevindt, de airconditioner beheren. Mocht u een keer vergeten zijn de airconditioner uit te schakelen, kunt u dit vanaf elke locatie doen!

2. Benut de invertertechnologie

Onze airconditioners zijn voorzien van een geavanceerde invertertechnologie. Stel de gewenste kamertemperatuur in en laat de airconditioner zijn werk doen. Kies één constante temperatuur. Het is aan te raden om de temperatuur niet frequent aan te passen, dit leidt namelijk tot een hoger energieverbruik.

3. Stel de weektimer in

Onze airconditioners zijn voorzien van een weektimer. Deze kunt u instellen op uw eigen parameters. Zo kunt u optimaal gebruikmaken van de koel- en verwarmfunctie naar uw eigen routines en behoeften.

4. Ontvochtigingsmodus

Bij een hoge luchtvochtigheid, is het verstandig om de airconditioner in de ontvochtigingsmodus te zetten. Deze functie zorgt dat de lucht comfortabeler aanvoelt en zal soms voorkomen dat de koelmodus aangezet moet worden.

5. Onderhoud aan uw airconditioner 

Laat uw airconditioner jaarlijks onderhouden door één van onze monteurs. Een schone airconditioner behoudt zijn efficiëntie. Wanneer de installatie vervuild is, neemt de koel- en verwarmcapaciteit af. De airconditioner zal dan harder moeten werken om de gewenste temperatuur te bereiken en zo dus meer energie verbruiken. 

6. Stel de airconditioner op tijd in 

Op extreem warme dagen is het handig om de airconditioner vroegtijdig aan te zetten. Als u dit pas doet als de ruimte