Wat is een multisplitsysteem?

Een standaard airconditioninginstallatie is een installatie van één binnenunit en één buitenunit. Dit wordt ook wel een singlesplitsysteem genoemd. Het woord ‘split’ geeft aan dat het een vaste airconditioninginstallatie betreft. Wanneer u meerdere binnenunits wilt, is het tevens mogelijk om meerdere binnenunits aan te sluiten op één buitenunit. Dit wordt ook wel een multisplitsysteem genoemd. Uiteraard moet de situatie dit wel toelaten.

Meerdere ruimtes wil voorzien van een airconditioner

Een multisplitsysteem is ideaal als u meerdere ruimtes wil voorzien van een airconditioner. Het grote voordeel hiervan is, is dat u maar één buitenunit aan uw muur, in uw tuin of op uw dak heeft. Uiteraard is het, ook bij een multisplit buitenunit, mogelijk om een omkasting om uw buitenunit te laten plaatsen. Dit neemt esthetische belemmeringen weg, beschermt de unit tegen weersinvloeden en gaat vandalisme tegen.

Een multisplit buitenunit is iets groter dan een singlesplit buitenunit. De afmetingen van een multisplit buitenunit gaan vanaf 595 mm voor de hoogte, 870 mm voor de breedte en 290 mm voor de diepte.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Maximale limieten

Afhankelijk van het type buitenunit, gelden er maximale limieten voor zowel de lengte van de leidingen als het hoogteverschil tussen de binnenunits en de buitenunit. Deze limieten variëren van 30 tot 70 meter voor de lengte en van 15 tot 20 meter voor het hoogteverschil. Vanwege de kosten van de buitenunit en de extra leidinglengte, kan een multisplitsysteem in vergelijking met dezelfde binnenunits in een singlesplitsysteem niet per se als voordeliger worden beschouwd.

Wij bieden deze buitenunits aan met een vermogen van 4,0, 4,5, 5,0, 6,0, 7,1, 8,0 en 10,0 kW. Per buitenunit kunnen er 2 tot 5 binnenunits worden aangesloten.