Welke airco geschikt voor zolderkamer?

Een zolderkamer vraagt om een net wat andere keuze als het gaat om airconditioning, vanwege de unieke eigenschappen van de ruimte. De zolderkamer is een ruimte die vaak onvoldoende is geïsoleerd. Dit resulteert erin dat de ruimte in de winter ijzig koud en in de zomer verstikkend heet aanvoelt. Dankzij een airconditioner kunt u echter zelfs op de zolderkamer een aangename kamertemperatuur handhaven. Op dagen met extreme kou of hitte blijft de zolderkamer een comfortabele ruimte om te slapen, te werken, te sporten of te ontspannen. 

Een airconditioner installeren op zolder zorgt ervoor dat andere verwarm- of koel systemen in huis minder belast worden. Dit kan op lange termijn resulteren in lagere energiekosten. Voor de meeste zolderkamers raden wij een 2,5 kW wandmodel aan. Dit model is ideaal voor standaard zolderkamers. Wij installeren dit model al vanaf 2.000 euro inclusief btw. Naast een 2,5 kW wandmodel zijn er ook andere opties.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Split unit airco voor zolderkamer

Een split unit airco is een uitstekende keuze voor zolders. Dit systeem wordt vast gemonteerd aan de wand of het plafond. Belangrijk is om te controleren of de vaak aanwezige valse wand op de zolder het gewicht van de airco kan dragen.

Voordelen

  • Geluid: Split units werken doorgaans geruisloos, wat een groot voordeel is in een woon- of slaapruimte.
  • Verwarming: Veel moderne split units bieden naast koeling ook verwarming, wat nuttig is tijdens koude periodes.

Multisplit Airco

Voor degenen die meerdere ruimtes willen koelen, biedt een multisplit airco een efficiënte oplossing. Dit systeem bestaat uit meerdere binnenunits die zijn aangesloten op één buitenunit. Hierdoor kan de zolder én andere delen van het huis effectief gekoeld worden.

Voordelen

  • Energie-efficiëntie: Door meerdere ruimtes tegelijk te koelen, wordt het energieverbruik verlaagd omdat de temperatuur constanter gehouden kan worden.
  • Flexibiliteit: Dit systeem biedt de mogelijkheid om elke ruimte afzonderlijk te bedienen en in te stellen naar wens.

Mobiele Airco

Een meer budgetvriendelijke en flexibele optie is de mobiele airco. Hoewel minder geschikt voor het koelen van grote ruimtes, kan een mobiele airco toch een oplossing bieden voor kleinere zolderruimtes zonder ingrijpende installaties.

Voordelen

  • Flexibiliteit: Mobiele airco’s kunnen eenvoudig verplaatst worden naar verschillende ruimtes.
  • Kosten: Lagere aanschaf- en installatiekosten maken dit een aantrekkelijke optie voor een beperkt budget.

Advies op maat

Om zeker te zijn van de beste keuze, is het aan te raden een airco specialist in te schakelen. Onze specialisten kunnen advies op maat bieden en ervoor zorgen dat u kiest voor de airco die het beste bij uw specifieke zolderruimte past.

Door rekening te houden met de unieke eigenschappen van uw zolder, zoals isolatie en beschikbare ruimte, kunt u een weloverwogen keuze maken en genieten van een aangenaam klimaat het hele jaar door.