ISDE: Subsidie voor verduurzaming van uw woning

In 2023 is de ISDE aangevraagd door ruim 200.000 huiseigenaren. Niet alleen als huiseigenaar, maar ook voor uw bedrijf heeft u recht op een subsidie voor het verduurzamen van de woning of het bedrijfspand. Voor isolerende maatregelen, waaronder het installeren van een (hybride) warmtepomp, geldt de subsidie. De ISDE is ingesteld om verduurzaming te bevorderen. 

Minimaal energielabel A++

Een warmtepomp moet minimaal energielabel A++ hebben om aan de eisen voor de subsidie te voldoen. Al onze (hybride) warmtepompen voldoen hieraan. Daarnaast moet de warmtepomp nieuw zijn. U kunt dus geen aanspraak maken op de subsidie wanneer u een tweedehands pomp laat installeren. 

STEK-gecertificeerde warmtepomp monteurs

Het is niet toegestaan om als particulier zelf een warmtepomp te plaatsen. Alleen STEK-gecertificeerde warmtepomp monteurs zijn bevoegd om een warmtepomp te plaatsen. Daarnaast moet het bedrijf in het bezit zijn van BRL100 en F-gassen certificering. De monteurs Van Langen Installatietechniek voldoen aan deze vereisten.

Nadat de installatie geplaatst is, kunt u de subsidie aanvragen. Dit dient u binnen 24 maanden na de plaatsing te doen. Bij de aanvraag heeft u de volgende gegevens nodig: de meldcode van de warmtepomp, een omschrijving van de warmtepomp met het typenummer en het merk, een betaalbewijs met de datum van aanschaf en de datum van de betaling, de datum van de installatie, het adres van de woning of het bedrijf en het adres van Van Langen Installatietechniek. 

De subsidie die u ontvangt zal 2.400 of 2.700 euro zijn. Dit hangt af van het type dat u laat installeren. Voor een 4,0 of 5,0 kW ontvangt u 2.400 euro en voor een 6,0 kW 2.700 euro. Het zal gemiddeld 6 tot 8 weken duren voordat u de subsidie ontvangt.

Vraag vrijblijvend een offerte aan