Warmtepomp installateur

Van Langen Installatietechniek is de warmtepomp installateur die u zoekt

Duurzaam verwarmen met een waterpomp?

Wanneer u een aanvraag bij ons plaatst wordt er op basis van uw gegevens een vrijblijvende offerte opgesteld. In deze offerte staat ook vermeld wat de verwachte besparing zal zijn. 

 • Tot 70% gasbesparing
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd
 • 2 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • Plaatsing door gecertificeerde installateurs

Op zoek naar een erkende warmtepomp installateur?

Het installeren van een warmtepomp is de snelste manier om te verduurzamen. Door uw CV-installatie uit te breiden met een warmtepomp bespaart u tot 70% gas per jaar, zonder ingrijpende verbouwing. Dit is zowel beter voor het milieu, als voor uw portemonnee. Ons team bestaat uit ervaren en erkende warmtepomp installateurs die uw woning graag van een gloednieuwe warmtepomp voorzien. Bij Van Langen werken we enkel met A-merken en beschikken al onze installateurs over de nodige STEK certificatie en BRL100 / F-Gassen certificering. Zo weet u zeker dat uw warmtepomp correct wordt geïnstalleerd en u er lang van kunt profiteren!

Voordelen van een hybride warmtepomp laten installeren door Van Langen Installatietechniek

Z

Snelste manier van verduurzamen

Z

Tot 70% gas besparen per jaar

Z

Gecertificeerde en erkende installateurs

Z

400+ warmtepompen geplaatst

Z

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

900+

Zonnepanelen installaties geplaatst

2000+

Airco’s geplaatst

400+

Warmtepompen geplaatst

Soorten warmtepompen

Er zijn verschillende soorten warmtepompen op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Factoren als budget en de beschikbare ruimte kunnen mede bepalen welke warmtepomp het beste bij uw situatie past. Om ons specialisme te behouden werken wij uitsluitend met hybride warmtepompen. Bekijk onze warmtepomp pagina voor meer informatie over de verschillende technieken.

Soorten warmtepompen op de markt:

Waar wij mee werken:

 • Luchtwater / Hybride warmtepomp (het type dat wij installeren)
 • Luchtlucht warmtepomp (dit is in principe een airco)

Overige methodes

 • Grondwater warmtepomp
 • Waterwater warmtepomp

  Waarom meestal wordt gekozen voor een hybride warmtepomp

  Een hybride warmtepomp bestaat uit een binnen– en buitenunit. De buitenunit haalt warmte uit de buitenlucht en brengt dit via een speciaal koudemiddel over naar uw woning. In de binnenunit zit een warmtewisselaar met aan de ene kant uw cv-water en aan de andere kant de koudemiddel leidingen. Hierdoor warmt uw cv-water duurzaam op. De cv-ketel wordt alleen nog ingeschakeld bij extreem koude dagen en voor het verwarmen van tapwater. Zo kunt u dus aanzienlijk besparen zonder uw hele huis te moeten verbouwen of dure grondboringen uit te moeten laten voeren.

  Samenwerking tussen uw warmtepomp en CV-ketel

  Een hybride warmtepomp werkt slim samen met uw cv-ketel. Terwijl de cv-ketel zorgt voor warm tap- water, zorgt de warmtepomp voor het verwarmen van uw woning. Deze naadloze samenwerking optimaliseert het energiegebruik, waardoor u altijd warm water heeft en kunt genieten van een comfortabele temperatuur in huis. Een hybride warmtepomp zal tot 4 graden boven 0 optimaal functioneren. Bij lagere temperaturen zal de cv-ketel indien nodig bijspringen.

  Minder gasverbruik en CO2-uitstoot

  Door een hybride warmtepomp te laten installeren bespaart u tot wel 70% op uw gasverbruik per jaar, en vermindert u uw CO2-uitstoot. Het mes snijdt dus aan twee kanten. Overweeg ook om zonnepanelen te laten installeren zodat de elektriciteit die de warmtepomp gebruikt, ook duurzaam is. Zo kunt u profiteren van een prettig binnenklimaat, én verkleint u uw ecologische voetafdruk. Een win-win situatie!

  (Hybride) warmtepomp installeren: de kosten

  De kosten voor een warmtepomp verschillen uiteraard per model. De ‘goedkoopste’ hybride warmtepomp die wij bieden heeft een vanafprijs van €6.500,- inclusief BTW én montage. Maar let op! Hier gaat nog €2.400,- aan overheidssubsidie vanaf, waardoor de uiteindelijke prijs uitkomt op €4.100,-. Dit maakt de aanschaf van een warmtepomp voor veel huishoudens een stuk aantrekkelijker. U kunt natuurlijk vrijblijvend een offerte aanvragen om een compleet kostenplaatje te krijgen voor uw situatie! 

  Factoren waar wij naar kijken die de prijs beïnvloeden:

  • Leidingafstand binnen- en buitenunit (standaard ± 5 meter)
  • Aanpassing aan dak- en rookgasdoorvoer
  • Aanwezigheid stroomvoorziening
  • Eventueel vervangen van uw CV-ketel (ouder dan 10 jaar)
  • Aanwezigheid magneet- vuilafscheider
  • Geschiktheid van de huidige thermostaat
  het plaatsen van warmtepompen

  Een warmtepomp kopen met subsidie

  Een warmtepomp kopen is voor veel mensen een serieuze uitgave. Gelukkig stimuleert de Nederlandse overheid met een warmtepomp subsidie huishoudens en bedrijven om te verduurzamen en daarmee de CO2-uitstoot te verminderen. De ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing’ (ISDE) verlaagt uw investering en verkort daarmee de terugverdientijd aanzienlijk.

  U kunt op deze site van de overheid terecht voor meer informatie over de ISDE en het aanvragen ervan.

  De subsidies in 2024:

  • Hybride warmtepomp Remeha Elga Ace 4,0 KW: € 2.400,-
  • Hybride warmtepomp Intergas Xtend 5.0 KW: € 2.400,-
  • Hybride warmtepomp Remeha Elga Ace 6,0 KW: € 2.700,-

   Onze service en onderhoud na het plaatsen

   Als u investeert in een warmtepomp, wilt u natuurlijk lang en zorgeloos van de voordelen profiteren. Bij Van Langen begrijpen we dit, en daarom hebben we klanttevredenheid hoog op de agenda staan. We zijn dan ook trots op de 4,9 v/d 5 sterren in Google, op basis van meer dan 150 reviews. Storingen die voortkomen uit onze montage pakken we altijd direct op. Daarnaast kunt u altijd een losse onderhoudsbeurt aanvragen of onderhoudsabonnement afsluiten om er zeker van te zijn dat uw warmtepomp goed blijft functioneren.

   De garantie op onze installatie:

   • 2 jaar garantie op al onze werkzaamheden
   • 2 jaar fabrieksgarantie op de warmtepomp
   warmtepomp laten plaatsen

   Zullen we een warmtepomp bij u plaatsen?

   Woont u in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal? Dan komen we graag ook een warmtepomp bij u installeren. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen om een inschatting te krijgen van de kosten. Als de offerte uw interesse heeft gewekt, komt er een ervaren installateur bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken.

   De warmtepomp installateur kan de situatie in en om uw huis nauwkeurig beoordelen en zodoende de mogelijkheden met u bespreken. Op basis van zijn bevindingen passen wij de offerte indien nodig aan. Zo weet u altijd direct waar u aan toe bent! 

   Een warmtepomp specialist bij u uit de regio

   Van Langen installatietechniek is gevestigd in Alkmaar en momenteel werkzaam in Noord-Holland vanaf Zaandam tot aan Den Helder. Naast deze steden installeren wij warmtepompen in onder andere Heerhugowaard, Purmerend, Hoorn, Zwaag en vrijwel alle andere dorpen en steden boven het Noordzeekanaal. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt of de installateur ook bij u langs kan komen.

   Z

   Vraag vrijblijvend een offerte aan

   Vragen die onze installateurs vaak krijgen

   Wat kost een warmtepomp?

   De kosten voor een warmtepomp verschillen per model. Wij kunnen al een warmtepomp bij u monteren voor €6.500,- inclusief BTW. Maar let op! Hier gaat nog €2.400,- overheidssubsidie vanaf, waardoor de totale minimale kosten op €4.100,- uitkomen. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een prijs afgestemd op uw situatie.

   Kan ik zelf een warmtepomp installeren?

   Het is helaas niet toegestaan om als particulier zelf een warmtepomp te plaatsen. Het verkeerd installeren van een warmtepomp brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Hierom mag enkel een monteur met een STEK certificaat, en een bedrijf met een BRL100 / F-Gassen certificering een warmtepomp monteren. 

   Kan een warmtepomp mijn hele huis verwarmen?

   Ja, in principe kan een warmtepomp een heel huis verwarmen. Het is hiervoor wel van belang dat het vermogen van de warmtepomp aansluit bij de grootte van uw woning en de mate van isolatie. Een warmtepomp specialist kan uw situatie bekijken om hier een goede inschatting van te maken.