Zonnepanelen installateur

Van Langen Installatietechniek is de zonnepanelen installateur die u zoekt.

Benieuwd naar de besparing als u zonnepalen laat installeren?

Wanneer u een aanvraag bij ons plaatst wordt er op basis van uw gegevens een vrijblijvende offerte opgesteld. In deze offerte staat ook vermeld wat de verwachte besparing zal zijn.

 • Bespaar gemiddeld € 1.400 per jaar
 • Terugverdientijd van gem. 3,5 jaar
 • Binnen 4 weken geïnstalleerd
 • 2 jaar garantie op onze werkzaamheden
 • 25 jaar fabrieksgarantie op de zonnepanelen
zonnepanelen laten plaatsen

Op zoek naar een erkende zonnepanelen installateur?

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om zonnepanelen te laten plaatsen. De duurzame energie die zonnepanelen produceren is niet alleen goed voor het milieu, maar bij een juiste installatie ook goed voor uw portemonnee. Ons team bestaat uit opgeleide en ervaren zonnepanelen installateurs die zonder problemen ook op uw dak zonnepanelen installeren. Onze installateurs werken enkel met panelen en omvormers van A-merken. Zo kunnen we u garanderen dat uw zonnepanelen correct worden geïnstalleerd en u tot wel 30 jaar van de opbrengst kunt profiteren!

Voordelen van zonnepanelen laten installeren door Van Langen Installatietechniek

Z

Direct uw energiekosten verlagen

Z

Krijg persoonlijk en eerlijk advies

Z

Opgeleide en erkende installateurs

Z

900+ zonnepanelen installaties geplaatst

Z

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

900+

Zonnepanelen installaties geplaatst

2000+

Airco’s geplaatst

400+

Warmtepompen geplaatst

Hoe onze zonnepanelen installateurs te werk gaan

We verzorgen de complete installatie voor u, van het monteren van de zonnepanelen tot het plaatsen van de omvormer. De klus is pas afgerond als alles naar behoren functioneert en netjes is afgeleverd.

De juiste opstelling bepalen en de besparing berekenen

Voor we ook maar een zonnepaneel komen plaatsen, gaan we eerst uw situatie nauwkeurig in kaart brengen. Wat is uw jaarverbruik? Hoe groot is uw dak? Betreft het een schuin of plat dak? En hoe moeten de kabels lopen van uw meterkast naar de omvormer? Met deze informatie kan de installateur een zorgvuldige inschatting maken van de kosten en de verwachte opbrengst. 

Het installeren van de panelen en omvormer

Als we samen een plan hebben gemaakt voor de opstelling, kunnen we de zonnepanelen plaatsen. We zorgen voor een hoogwaardig montagesysteem dat geschikt is voor uw dak. Naast de zonnepanelen monteren we ook een geschikte omvormer en verzorgen we de AC en DC bekabeling en aansluitingen.

De specialist regelt uw systeem in

Na de montage test de zonnepanelen monteur of alles naar behoren werkt. Zo kunnen we u garanderen dat de panelen hun werk doen en u zorgeloos kunt profiteren van de voordelen die zonnepanelen te bieden hebben. Verder helpen onze monteurs ook bij het aanmelden bij Energieleveren.nl. In Nederland is het voor elk bedrijf en iedere particulier verplicht om zich hierbij aan te melden. Voor de klant is dit vaak wat uitzoekwerk, voor ons kost het 2 minuten. 

Goed om te weten

Naast Energieleveren.nl hoeft er niets te gebeuren (bij particulieren). De stroomleveranciers zien namelijk vanzelf wanneer de klant zonnepanelen heeft aangeschaft volgens de geldende normen. Heeft u echter een installatie van meer dan 50 panelen, dan is een SCOPE 12 Keuring verplicht. Als dat het geval is, vragen wij een gekeurde instantie om uw zonnepanelen installatie te keuren volgens de geldende normen. Wij sturen na deze keuring het goedgekeurde rapport naar de klant, zodat dit naar de desbetreffende verzekeringsmaatschappij doorgezet kan worden.

Zonnepanelen installeren: de kosten

De kosten voor zonnepanelen hangen van veel verschillende factoren af. Ook is het verstandig om naar de besparingen te kijken. Idealiter verdienen de zonnepanelen zichzelf na verloop van tijd terug. De terugverdientijd is gemiddeld 3,5 jaar. Om een goed beeld te krijgen van de benodigde investering en een inschatting van de opbrengsten, kunt u altijd vrijblijvend een offerte aanvragen. 

Factoren waar wij naar kijken die de prijs beïnvloeden:

 • De helling van uw dak (plat, schuin)
 • De opstelling van uw dak (Noord, Oost, Zuid, West)
 • De Bedekking van uw dak (Dakpannen, Golfplaten, Staal, Bitumen)
 • Het systeem (Solar Edge, GoodWe, Enphase)
 • De bereikbaarheid van uw dak
 • Benodigde aanpassingen in de meterkast
 • De kabelroute van de panelen naar de meterkast
het plaatsen van zonnepanelen

Subsidie op zonnepanelen

Er bestaat niet zoiets als een ‘zonnepanelen subsidie’. Toch zijn er wel degelijk regelingen vanuit de overheid die financieel voordeel bieden bij de aanschaf van zonnepanelen. Zo zit er op zonnepanelen maar 0% BTW, waardoor we de kosten laag kunnen houden. Ook kunt u goedkoop geld lenen voor de aankoop en installatie van zonnepanelen. Tot slot zorgt de salderingsregeling ervoor dat u uw zelf geproduceerde elektriciteit mag terugleveren aan het stroomnet. Dit kunt u vervolgens wegstrepen tegen uw verbruik op een later moment.

U kunt op deze pagina van de overheid terecht voor meer informatie over de financiële regelingen met betrekking tot de aanschaf en montage van zonnepanelen.

Onze service en onderhoud na installatie

Als u investeert in zonnepanelen, wilt u er natuurlijk lang en zorgeloos van kunnen genieten. Bij Van Langen begrijpen we dit, en daarom vinden we de klanttevredenheid erg belangrijk. We zijn dan ook trots op de 4,9 v/d 5 sterren in Google, op basis van meer dan 150 reviews. Storingen die voortkomen uit onze montage pakken we altijd direct op. Verder zijn onze zonnepanelen in principe onderhoudsvrij. De panelen hebben een extra harde coating als toplaag, waardoor ze gewoon schoon regenen bij een flinke regenbui.

De garantie op onze installatie:

 • 2 jaar garantie op al onze werkzaamheden
 • 25 jaar fabrieksgarantie op de zonnepanelen
 • 30 jaar opbrengstgarantie op de zonnepanelen
 • 25 jaar garantie op de Micro omvormers van Enphase
 • 10 jaar garantie op de omvormers van GoodWe (1 fase)
 • 5 jaar garantie op de omvormers van GoodWe (3 fase)
 • 12 jaar garantie op de omvormers van Solar Edge
 • 25 jaar garantie op de optimizers van Solar Edge
zonnepanelen laten plaatsen

Zullen we ook zonnepanelen bij u plaatsen?

Woont u in Noord-Holland boven het Noordzeekanaal? Dan komen we uw woning (of bedrijfspand) graag van zonnepanelen voorzien. U kunt vrijblijvend een offerte aanvragen om een indicatie te krijgen van de kosten. Als de offerte uw interesse heeft gewekt, komt er kosteloos een ervaren installateur bij u langs om de situatie ter plaatse te bekijken.

Onze zonnepanelen monteurs kunnen de situatie in uw huis en op uw dak nauwkeurig beoordelen en zodoende de mogelijkheden met u bespreken. Op basis van de bevindingen passen wij de offerte indien nodig aan. Zo weet u altijd precies waar u aan toe bent!
 

Een lokale installateur bij u uit de regio

Van Langen installatietechniek is gevestigd in Alkmaar en momenteel werkzaam in Noord-Holland vanaf Zaandam tot aan Den Helder. Naast deze steden installeren wij zonnepanelen in onder andere Heerhugowaard, Purmerend, Hoorn, Zwaag en vrijwel alle andere dorpen en steden boven het Noordzeekanaal. Neem gerust contact met ons op als u twijfelt of de lokale installateur ook bij u langs kan komen.

Z

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vragen die onze installateurs vaak krijgen

Wat kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen hangen van veel factoren af, zoals het type dak van uw huis, het gewenste systeem en eventuele aanpassingen aan uw meterkast. Daarnaast is het belangrijk om niet enkel naar de prijs te kijken, maar ook naar de besparing die het oplevert. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor een duidelijk kostenplaatje. 

Kan ik zelf zonnepanelen plaatsen?

Ja, een particulier mag ook zelf zonnepanelen plaatsen en hier is geen certificering voor nodig. Het is uiteraard wel van belang dat u over voldoende technische kennis beschikt om met elektronische apparatuur te werken. Neem ook de nodige veiligheidsmaatregelen wanneer u op een dak gaat werken!

Heb ik een geschikt dak voor zonnepanelen?

Er zijn meerdere factoren die bepalen of u een geschikt dak heeft voor zonnepanelen. Allereerst de conditie en het materiaal van uw dak. Bij een nieuwbouwhuis is dit doorgaans geen probleem, maar bij een oude woning met een zwakke constructie kan het plaatsen van zonnepanelen een uitdaging zijn. Daarnaast bepalen de hellingshoek en dakoriëntatie in welke mate de zonnepanelen zonnestralen kunnen opvangen. Dit heeft logischerwijs invloed op de opbrengst.